Nálunk szinte mindig van leves, mert a férjem nagyon szereti.
De a kedvenc a húsleves, ami lehet sertés-, marha-, vagy csirkehúsból. Mindegyik más ízű, de mindegyik nagyon finom.
Hozzávalók:
kb. 70 dkg hús
2 kk. só
3 db sárgarépa
4 db petrezselyemgyökér
1 db karalábé
1 db zeller
1 db tv paprika
1 cs. petrezselyemzöld
1 kk. ételízesítő
10 db szemesbors
Levesbetétnek 25 dkg házi csigatészta
Anyósom saját készítésű csigatésztája. |
A húst megmostam, kisebb darabokra vágtam.
Felöntöttem 4 liter vízzel, felforraltam és leszedtem róla a habot. Fém teaszűrővel szoktam csinálni, hogy a legkisebb habot is el tudjam távolítani!
Beletettem a sót és a zöldségeket. Az ezután keletkező habot is leszedem.
Kis tűzön lassan forralva főzöm legalább 3 órát. Fedőt nem szoktam rá tenni.
Megkóstolom és ízlés szerint ételízesítőt teszek bele.
Tálaláskor átszűröm és ami nagyon fontos, hogy forró legyen a leves.
Pulykanyakból is szoktam húslevest főzni. |
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése