2014. június 29., vasárnap

PÁROLT KÁPOSZTA




A mai ebéd egészben sült tarja, főtt burgonya és párolt káposzta.
Szeretjük a káposztát minden formában. Ehhez a húshoz pedig  a párolt káposzta illett.

1 kg savanyú káposzta
1 lapos ek. kristálycukor
olaj, nem mértem, de talán 1 dl
őrölt kömény
pici ecet

A savanyú káposztát két vízben alaposan kiáztattam, mert nagyon savanyú volt.
A cukrot a lábasban felolvasztottam, karamellizáltam.
Erre tettem a kinyomott káposztát, olajat, köményt és pirítani kezdtem.
Gyakran kell kavargatni, mert odaéghet.
A végén egy kevés ecetet öntöttem rá és átpirítottam azzal is.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. De finom! Egészen hasonlót ebédeltünk tegnap, csak knédlivel :)

    VálaszTörlés