A mai ebéd egészben sült tarja, főtt burgonya és párolt káposzta.
Szeretjük a káposztát minden formában. Ehhez a húshoz pedig a párolt káposzta illett.
1 kg savanyú káposzta
1 lapos ek. kristálycukor
olaj, nem mértem, de talán 1 dl
őrölt kömény
pici ecet
A savanyú káposztát két vízben alaposan kiáztattam, mert nagyon savanyú volt.
A cukrot a lábasban felolvasztottam, karamellizáltam.
Erre tettem a kinyomott káposztát, olajat, köményt és pirítani kezdtem.
Gyakran kell kavargatni, mert odaéghet.
A végén egy kevés ecetet öntöttem rá és átpirítottam azzal is.
Jó étvágyat!
De finom! Egészen hasonlót ebédeltünk tegnap, csak knédlivel :)
VálaszTörlésTudjuk mi , hogy mi a jó és laktató!
Törlés