A csirkecombnak is az alsó részét szeretem, szerintem finomabb, puhább a hús rajta.
A legáltalánosabb a pörkölt amit szoktam belőle csinálni.
10 db alsó csirkecomb
2 db vöröshagyma
2 ek. zsír
1 nagy paradicsom
1 paprika
őrölt bors, fűszerpaprika, só ízlés szerint
A húst több vízben alaposan megmosom, megtisztítom.
A zsírt felolvasztom.
A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és a zsírban üvegesre pirítom.
A fűszerpaprikát beleteszem. Előtte azonban leveszem a tűzről és egy pici vizet öntök alá, hogy ne égjen meg, ne legyen keserű a paprika.
Belerakom a húst, fűszerezem és kb. egy óra alatt elkészül a pörkölt.
Úgy szoktam készíteni, hogy sok hagymás zaftja legyen, hiszen a körethez kell.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése