2015. június 6., szombat
EPRES - MASCARPONÉS POHÁRKRÉM
Az eperdzsem készítésekor eltettem 0,5 kg epret, mert már elhatároztam, hogy pohárkrémet fogok csinálni.
Azt tudtam, hogy mascarponéval fogom kikeverni a krémet. Keresgéltem a neten és ezt találtam a legszimpatikusabbnak. Nem is csoda, hiszen Barbi blogján olyan sok szépség van.
40 dkg eper
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
5 dkg fehércsoki
2,5 dl tejszín
Az epret megmostam és kettéosztottam.
A felét villával összenyomkodtam a cukor felével.
A másik felét négyfelé vágtam.
A csokit vízgőz felett felolvasztottam.
Amíg hűlt a csoki addig a mascarponét a porcukor másik felével elkevertem.
A tejszínt kemény habbá vertem és a csokis krémhez kevertem.
Ezután már csak rétegezve a pohárba kellett rakni és a fogyasztás előtt lehűteni.
Forrás: INNEN.
Facebook oldalamhoz ITT csatlakozhattok.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése