2016. szeptember 3., szombat
KÖRTE BEFŐTT
Most már tényleg rá kell szokni a befőttekre, mert ebben az évben sokat készítettem.
A szilva és a körtefák is ontották a gyümölcsöket, meggy viszont nem volt.
Mint minden befőttnél a körténél is a kemény, még éretlen gyümölcsöket kell használni.
Előkészítettem citromos vizet és ebbe raktam bele a meghámozott, negyedelt körtéket, hogy ne barnuljon meg.
Az üvegeket közben már a mosogatógép mosta, a tetőket pedig már elmostam és tiszta meleg vízben ázott.
Közben a nyolc üveghez hat üveg vizet feltettem forralni cukorral, 1 ek. citromsavval és 2 tk. őrölt szegfűszeggel.
Egy üveghez 5 csapott ek. cukrot számítottam.
Amikor felforrt, több részletben, kb. 5 perc alatt megfőztem benne a körtéket. Rögtön üvegekbe raktam és felöntöttem azzal a sziruppal amiben főtt.
Mielőtt ráöntöttem a befőttre a szirupot tettem bele 2csapott kk. nátrium-benzoátot.
A forró befőttet pléddel betakargattam, vagyis száraz dunsztba raktam ahol 2 napot volt. Utána mehetett a polcra!!!
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok.
Piroska
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése