Már régen ki akartam próbálni ezt a levest. A munkahelyen már sokat beszéltünk róla, de valahogy mindig kimaradt a sorból.
De ezután biztos, hogy többször meg fogom főzni, mert nagyon finom. Sok zöldség van benne, ezért nem a húsleveshez hasonlít az íze hanem inkább a zöldségleveséhez.
Amikor nincs sok időnk akkor ezt a levest csak ajánlani tudom. Míg a húslevest órákig főzzük, addig ez maximum másfél óra alatt készen van.
30 dkg darált sertéshús
1 db nagy sárgarépa
1 db nagy petrezselyemgyökér
3 dl-es pohárnyi zöldborsó
1/2 db karalábé
1 fej vöröshagyma
1 db kis tv paprika
só, delikát, őrölt bors, fűszerpaprika ízlés szerint
levesbetétként tészta
A zöldségeket megpucoltam. A sárgarépát és a gyökeret felkarikáztam. A többi zöldséget egészben hagytam.
Többször megmostam, sóztam és felöntöttem vízzel.
Amikor felforrt a zöldségtől keletkezett habot leszedtem a leves tetejéről és főztem kb. egy órát.
Ezt követően belecsipkedtem a darált húst.
Fűszereztem és főztem még fél órát.
Közben kifőztem a levesbetétet. Most is az anyósom által készített csigatésztára esett a választás.
tehát nem húsgombóc csakszimplán csipegetted?
VálaszTörlésIgen. Simán belecsipegettem a levesbe a darált húst. Finom és gyorsan elkészíthető leves lett belőle.
TörlésJó ötletnek tűnik, még nem kóstoltam ilyet. A húsgombóc leves nagy kedvencünk. Szerintem kevesebb főzési idő elég neki.
TörlésEgyszerűbb mint a húsgombócleves. Gyorsan készen van, nem kell a hússal semmit csinálni csak ledarálni. Próbáld ki!
Törlés