piroskonyha |
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Nálunk most van beérve a meggy, tehát csakis meggyet tehettem a kavart tésztába.
Nekem is volt egy receptem, de abban több cukor van, ezért úgy gondoltam inkább ezt csinálom meg.
3 tojást és 25 dkg kristálycukrot a robotgéppel fehéredésig kevertettem.
Közben kimagoztam a meggyet, 80 szemet.
Ezután már kézi habverővel dolgoztam.
3 dl tejet, 0,8 dl olajat, 1cs. sütőport, 35 dkg lisztet simára hozzákevertem.
23x35 tepsibe sütőpapírt tettem.
Beleöntöttem a kavart tésztát.
A kimagozott meggyet meghempergettem lisztben és így rakosgattam rá a tésztára.
Előmelegített gázsütő 6-os fokozatán 30 percig sütöttem.
Amikor már félig kihűlt, felszeleteltem, porcukorral megszórtam.
piroskonyha |
piroskonyha |
piroskonyha |
piroskonyha |
A meggyet lisztbe forgattam és úgy került a tetejére. Most szépen megmaradt a tetején. Szerintem azért, mert ez egy két éves kimagozott befőtt volt.
2016 |
2016. |
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése