piroskonyha |
Régen, gyermekkoromban sokszor sütöttük anyukámmal. Én gyermekként segítettem neki. Én voltam aki tojással megkente a tetejét és megsajtoztam.
Mivel nekem fiam van, így egyedül kell, hogy süssem.
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő+pici tej+pici cukor
2 dl tejföl
1 tojássárgája
2 lapos tk. só
25 dkg margarín
Az élesztőt a cukros-langyos tejben felfuttatjuk.
A többi hozzávalókkal összeállítom a tésztát.
Tiszta törlőruhával letakartam és félórát kelesztettem.
Vékonyra kinyújtottam és perecszaggatóval kiszaggattam. Nálunk mindig vékonyak voltak a perecek és a sós rudak is.
Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütöttem.
A perecből kieső részeket ismét összegyúrtam és sós rudakat készítettem belőle.
Anyukám 10 cm-es rudakat készített, de én most 30 cm-eseket csináltam. Beleállítottam egy magas pohárba. Olyan volt mint a hosszú sós ropik.
piroskonyha |
piroskonyha |
Augusztus közepén búcsú lesz Bélapátfalván ezért a fele adagot betettem a fagyasztóba. Akkor már legalább nem kell sósat sütni.
Jó étvágyat!
Kedves Piroska!
VálaszTörlésA blogkóstolón megint a blogodat kaptam páromul. A sós rúdra esett a választásom, és nem bántam meg. Egyszerűen isteni!
Mindenkinek csak ajánlani tudom, nem csak ezt a receptet,hanem az egész blogot is.
UI. A Parajos párnácskákkal, és a tejfölös sütivel nagyon szemezem :)
Szia! Én is láttam, hogy ismét összehozott minket a sorsolás! Örülök, hogy azért ismét találtál kedvedre valót, és hogy még vannak kiszemelt receptek!
Törlés