piroskonyha |
Csalamádénak vásároltam a káposztát. De mivel mostanában sok a főzelék, ezért úgy gondoltam, hogy inkább megcsinálom másnak. Igy esett a választás erre az ételre, mert már régen készítettem.
1 nagyobb fej káposzta
1 dl olaj
só
2 teáskanál kristálycukor
1 púpozott tk. őrölt bors
40 dkg szélesmetélt
A káposztát a robotgéppel lereszeltem.
Besóztam, és 20 perc után kinyomkodtam.
A lábasban karamellizáltam 2 kk. kristálycukrot, felöntöttem az olajjal és ebbe beletettem a káposztát és elkezdtem pirítani. Közel 1 órába tellett amíg gyakori kevergetés mellett megpirult a káposzta és elpárolgott belőle a víz.
Megborsoztam és ha kell akkor még tehetünk rá sót is.
A tésztát kifőztem és összekevertem a káposztával.
Nem mindig szoktam cukorral készíteni, nekem anélkül is finom!
A megpirított káposztát kétfelé vettem és az egyiket eltettem a fagyasztóba.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése