2018. augusztus 11., szombat

Citromos szelet


Holnap Bélapátfalván búcsú lesz, ezért készült ez a sütemény!
A tésztája nagyon jó, könnyen lehetett vele dolgozni és gyorsan megpuhult.
A krém viszont nekem nem lett elég sűrű. Hígabb lett  és a szeletelésnél ez sajnos meg is látszott. Szerintem azért, mert nem vajat használtam.

A lisztet és a porcukrot átszitáltam.
Tepsi 20x30

30 dkg liszt
5 dkg margarín vagy vaj
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
Csipet só
1 tojás
10 dkg tejföl, nekem most 8 dkg
1 ek citromlé

A tésztát összegyúrtam és betettem a hűtőbe amíg elkészítettem a krémet.

4 púpozott evőkanál liszt
4 dl tej

A tejben simára kevertem a lisztet és sűrűre főztem. Gyakori kevergetés mellett kihűtöttem.

20 dkg porcukor
20 dkg margarín vagy vaj
1 ek liszt citromlé

Simára kevertem és a kihűlt lisztes-tejes masszához adtam.
Az így kapott krémmel megtöltöttem a tésztalapokat.

A tetejére került máz is citromos!!!
20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
1 ek citromlé

A tojásfehérjét villával felvertem.
Összekevertem a citromlével és a sütemény tetejére kentem.




A sütemény nagyon finom csak a krémje lehetne keményebb. Legközelebb tuti hogy vajjal készítem, azzal mindig jobb.

Recept Ritától.

Piroska

2 megjegyzés:

  1. Hiányosnak tűnik a recept. Hogy sütöd meg a tésztalapokat?

    VálaszTörlés
  2. Igaz, majd pótolom.
    A tésztát három részre osztottam. Előmelegítettem a sütőt 170 fokon.
    Kinyújtottam tepsiméretre és 10 perc alatt megsütöttem.

    VálaszTörlés