piroskonyha |
A maradék barack pedig ma várta, hogy süteménybe kerüljön.
Böbe!!!
Én még ilyen finom, puha, egyszerű, gyorsan elkészíthető kavart sütit nemhogy nem ettem, de nem is láttam!
Elkészült, de ez nem sokáig fog tartani.
A megmaradt gyümölcsöt gyorsan betettem a hűtőbe, hogy meg ne romoljon, mert holnap süthetem a következőt.
4 tojás
20 dkg kristálycukor
1 ek. vaníliáscukor
2 dl olaj
7 ek. habtejszín
20 dkg liszt
1/2 cs.sütőpor
sárgabarack
A 4 tojás sárgáját a kétféle cukorral pár percig kevertettem a robotgéppel. Az olajat és a tejszínt kis adagokban hozzáadtam.
A sütőporos lisztet szintén apránként hozzákevertem, de ezt már fakanállal.
A 4 tojás fehérjét kemény habbá vertem, és óvatosan a masszához adtam.
20x30cm-es tepsibe sütőpapírt tettem és beleöntöttem.
A sárgabarackokat megmostam, letörölgettem, kettévágtam, és a masszába raktam.
piroskonyha |
A gázsütőmet előmelegítettem az 5-ös fokozaton, és 30 perc alatt készre sütöttem.
piroskonyha |
piroskonyha |
piroskonyha |
Mit is mondhatnék, ez tényleg egy manna!
Én az ismerőseimnek nyugodt szívvel fogom mondani, hogy próbálják ki.
Jó étvágyat!
Szia Piroska!
VálaszTörlésTegnap megsütöttem ezt a kevert sütit... hmmm, nagyon finom!
Köszönöm a receptet.
Szép hétvégét, Gabriella
Kedves Gabriella.
TörlésÖrülök, hogy megsütötted ezt az egyszerű, de annál finomabb sütit. Megtisztelsz vele.