piroskonyha |
Többen elkészítették idén ezt az ínyencséget, de Böbénél olvasva jött a gondolat, hogy én is csinálok.
Nem sok minden kell hozzá, de az eredmény annál finomabb.
Annyit változtattam rajta, hogy mivel nem volt itthon mandulalikőr -nem akartam ezért venni- mandulaaromát használtam. Az íze így is csodálatos!
Fel lehet majd használni puncsgolyókba, torták díszítésére.
1/2 kg kimagozott meggy
1/2 kristálycukor
2 evőkanál mandulaaroma
1 cs. vaníliáscukor
A meggyet alaposan megmostam, kimagoztam.
Beletettem egy tálba és összekevertem az aromával, úgy hogy minden szemet átjárja a mandula csodás íze.
A cukrot ezután adtam hozzá, és most már csak az volt a dolgom, hogy gyakran kevergessem.
Éjszakára nem tettem be a hűtőbe, mert most azért nem volt olyan nagy meleg. De ha hőség lett volna akkor ajánlatos lett volna a hűtőben tarolni.
Nekem két nap kellett, hogy teljesen elolvadjon a cukor. De ha egész nap otthon lettem volna és gyakrabban tudtam volna kavargatni akkor ez csak egy nap lett volna. De ez olyan mindegy már!
Készen van, ez a lényeg!
370 ml-es üvegbe beletettem a meggyszemeket úgy, hogy lé is legyen rajta. Egy kevés maradt, de úgy gondoltam, hogy feláldozom magam és megeszem!!
A levét sem öntöttem ki, egy üvegben a hűtőben várja a sorsát.
piroskonyha |
Jó étvágyat, egészségetekre!
Mi lett a kísérlet vége, Piroska? Hűtés nélkūl nem ment tönkre a meggy?
VálaszTörlésNem lett semmi baja a meggynek, hiszen a cukor tartósít.
TörlésA kész meggyet a meggyes-csokis kelt kalács-ba használtam el.