piroskonyha |
De a befőttek valamennyire kárpótolnak bennünket!
A kertünkben most kezd érni a ribizli és a meggy. Nem sok lesz az idén, de pontosan ezért minden szemét hasznosítani kell.
Szenti Gabriella blogjában olyan mutatós meggyes tekercset találtam, hogy mindjárt beleszerettem. Meg fogom csinálni napokon belül, de a töltelékét most beletettem réteslapba.
piroskonyha |
1 csomag vanília pudingport sűrűre főztem
4 dl tejjel
7 szem édesítő tablettával.
Feltekertem, de nem szorosan, nehogy sülés közben szétrepedjen.
Megkentem olajjal és előmelegített sütőben megsütöttem.
Sütés után hagytam hűlni, és csak utána szeleteltem.
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok.
piroskonyha |
piroskonyha |
piroskonyha |
piroskonyha |
piroskonyha |
piroskonyha |
Jó étvágyat!
Nem maradhat el alóla a kB 1,5cm vastag formára szabott piskótalap sem...
VálaszTörlésEgy kicsit macerásabb, de megéri 😃
Ez nem "göngyölt" hanem inkább burkolt verzió.
És a gyűmölcs is jobban megőrzi frissességét.