2013. június 23., vasárnap

CSALAMÁDÉ

piroskonyha
Szombaton bográcsoztunk. Az előzőekben írtam is, hogy  alig tudtuk befejezni, mert nagy vihar volt nálunk.
Lehet, hogy furcsa, de én a bográcsoshoz mindig savanyúságot eszem.  Van aki ezen csodálkozik, de én nem tudom elképzelni, hogy semmi zöldség ne legyen hozzá.
Amíg a férjem főzött az udvaron, addig én elkészítettem többek között a csalamádét.

1fej  káposztát és  2 fej vöröshagymát vékonyra gyalultam robotgéppel.
1 tv paprikát vékony szeletekre vágtam.
1/2 erős paprikát nagyon vékonyra szeleteltem.
Az egészet beztam és
hagytam állni 1órát.

Ennyi idő alatt levet ereszt, amit jól kinyomkodtam belőle.

Előtte már elkészítettem a savanyú levet    -1,5 liter víz, 7 cl. ecet, 1/2 ek. só, 1 kk. őrölt bors, 1 ek. kristálycukor, 1 kk. őröltkömény-,   amit ráöntöttem és hagytam benne ázni egy kicsit a kinyomkodott káposztát.
 

Ezután üvegbe töltöttem, és betettem a hűtőbe.

Pár óra után már ettük a fiammal a bográcsoshoz. A férjem nem eszik hozzá semmilyen savanyút, de mi helyette is ettünk.
2 db 7dl-es üveggel lett belőle.
Az egyik üveg el is fogyott még aznap.

Amint látni, tartósítószert nem teszek bele, hiszen a hűtőben pár napig eláll.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése