piroskonyha |
Ötliteres üveget jól kimostam.
Az uborkákat többször "átsikáltam", a végeit levágtam és kettévágtam mind a két végéről.
A langyos vízben a sót feloldottam.
Az üveg aljára tettem a megmosott kaprot, erre az uborkák kerültek.
A tetejére szintén kapor, majd a megpirított kenyér került.
Végül ráöntöttem a sós, langyos vizet.
A teraszon lévő asztalra szoktam kitenni, mert ott éri a napocska. Két napig hagyom, hogy érjen. Amikor három napig volt a melegen bizony megpuhult a belseje, és azt már nem szeretjük.
piroskonyha |
Én ezt azt ízt szoktam meg, és ezért így készítem a fincsi kovászos uborkát.
piroskonyha |
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése