piroskonyha |
piroskonyha |
A múltheti mentás túrótorta után gondoltam, hogy rátérek a gyümölcsös tortákra.
Alig szedtem le a ribizlit rákezdett szakadni az eső, a jég. Ilyen nagy vihar még a nyáron nem volt felénk, eddig megúsztuk, de most...hát ez nem volt semmi!!
A vihar végén ilyen felhők voltak az égen.
De térjünk vissza a tortára.
3 tojásból piskótát sütöttem.
Hozzávalók:
3 tojás
6 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
1 tk. sütőpor
A tojást a cukorral 10 percig, fehéredésig kevertem robotgéppel. A lisztben elkevertem a sütőport és apránként hozzákevertem a habhoz, természetesen ezt már kézzel, és nem géppel.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem.
A sütőformában hagyom kihűlni, és utána sem veszem ki belőle, mert ebben készítem tovább a tortát.
35 dkg túró
12 dkg mascarpone
7 szem édestítő tabletta
1 citrom leve
Az édesítőtablettát pici meleg vízben feloldottam, és a mascarponés, citromos túróhoz adtam.
Ha kihűlt a piskóta ezt rákentem, ribizlivel megszórtam és betettem a hűtőbe.
piroskonyha |
2 dl hullala habtejszín
1 dkg étkezési keményítő
Ameddig hűlt, addig a habtejszínt kemény habbá vertem.
Az étkezési keményítőt langyos vízben feloldottam és belefolyattam a habba, közben pedig még tovább kevertettem a habot a géppel.
A tetejére ismét ribizlit raktam.
piroskonyha |
piroskonyha |
piroskonyha |
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése