piroskonyha |
Maradék túró, egy kis dobozos habtejszín, ebből indultam ki. Menta van a kertben, piskótához való azért van a háznál. Akkor kezdhetjük is.
23cm átmérőjű kapcsos tortaformát használtam.
Hozzávalók:
Piskóta:
3 tojás
6 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
2 kávéskanál sütőpor
A tojásból a cukorral együtt habot készítünk a géppel. A lisztben elkeverem a sütőport, és kis adagokban belekevertem a habba.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem.
Túrókrém:
35 dkg túró, ennyi volt itthon
3 ek. kristálycukor
egy markéknyi mentalevél apróra összevágva
12 dkg mascarpone
A túrót a mascarponéval összekevertem, hozzáadtam a cukrot, és végül a mentát.
Tetejére:
2 dl hullala habtejszín
1 dkg étkezési zselatin
A tejszínből habverővel kemény habot készítettem. A zselatint 3 ek. vízben elkészítettem, és belekevertem a habba.
Amikor a piskóta kihűlt rákentem a túrót.
piroskonyha |
Ennek a tetejére a tejszínhabot ráraktam, de nem simítottam el, csak úgy durván elkentem.
Hagytam a hűtőben hidegedni több mint egy órát.
piroskonyha |
piroskonyha |
A tortaforma aljáról lecsúsztattam és az üveg tartóra tettem.
Ezután már lehetett szeletelni.
piroskonyha |
piroskonyha |
piroskonyha |
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése