piroskonyha |
Ez most még sajnos nem friss, hanem fagyasztott zöldbabból készült, de a saját kertből szedtem még tavaly és nem bolti.
Hozzávalók:
1 kg zöldbab kb.
só, ízlés szerint
3-4 db baberlevél
2 cikk fokhagyma
1 teáskanál delikát
2 db nagyobb burgonya
2 ek. olaj
1 ek. liszt
1 liter tej
kapor, ízlés szerint
tejföl
A zöldbabot és a burgonyát másfélszeres mennyiségű vízben felteszem főzni. A burgonyát természetesen kis kockákra vágtam. Izesítem sóval, babérlevéllel, kaporral majd főzöm 20 percet. Nem sok idő kell annak amíg a bab megpuhul, hiszen ezek nagyon gyengék.
Az olajban a lisztet világosra pirítom, majd belereszelem a fokhagymát. Felengedem hideg tejjel, és így besűrítem vele a levest. Közben a delikát ételízesítőt beleszórom a levesbe. Összeforralom és már készen is van.
piroskonyha |
Tálaláskor még tejfölt teszünk bele, és megszórhatjuk apróra vágott kaporral.
piroskonyha |
piroskonyha |
piroskonyha |
Ez a tányér is még a nagyszüleimé volt.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése