piroskonyha |
Kisebb tepsit használtam -23x35- mint Limara, de a tészta hozzávalóit nem csökkentettem le.
piroskonyha |
Először a meggyes tölteléket készítettem el, mert a cukrozott meggynek állni kell, hogy levet engedjen.
Töltelék:
80 dkg kimagozott meggy
4 ek. kristálycukor
1 cs. vaníliás pudingpor
kevés víz
1 k.k. fahéj
A meggyet kimagoztam, becukroztam és hagytam állni. Ameddig levet ereszt addig elkészítem a tésztát.
Hozzávalók a tésztához:
0,5 kg liszt
25 dkg margarin
1 cs. sütőpor
3 ek. kristálycukor
1 tojás
1 tojás sárgája
0,5 dl tejszín
csipet só
Beteszem a hűtőbe ameddig a pudingot felfőzöm.
A cukrozott meggyet egy kicsit megnyomkodtam, leöntöttem róla a levet és kipótoltam vízzel, hogy a 4dl meg legyen. Ezzel a 4 dl meggylével elkészítettem a pudingot az 1 cs. pudingporból.
Összekevertem a meggyel.
Kivettem a tésztát a hűtőből, kb. a háromnegyed részét kinyújtottam és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem.
Ráöntöttem a tölteléket, elsimítottam rajta.
A maradék tésztát kinyújtottam, derelyevágóval csíkokat vágtam belőle és berácsoztam vele a süteményt.
A maradék egy tojás fehérjével megkentem a rácsokat és 180 fokra előmelegített sütőben bő fél óra alatt megsütöttem.
piroskonyha |
piroskonyha |
Ezt a fajta töltelékes süteményeket mindig is szerettük, de ez a változat új színt hozott az elkészítésébe.
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok.
Jó sütögetést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése