piroskonyha |
piroskonyha |
Mariann receptje alapján kísérletezem.
Hozzávalók:
kb. 70 dkg eper
3 dl víz
25 dkg kristálycukor
1 citrom leve
1 lapos kávéskanál nátrium-benzonát
Addig megmostam az epret.
A vízbe beletettem a cukrot és a tartósítót, belefacsartam a citrom levét, és pár percig forraltam.
Addigra eltelt a 20 perc, kivettem a sütőből az üvegeket. Megtöltöttem eperrel, felöntöttem a sziruppal.
Rácsavartam az üvegre a tetőket és megfordítva hagytam 5 percig.
piroskonyha |
Végezetül meleg dunsztba tettem.
Nagyon jól néznek ki, remélem jövőre már több üveggel fogok eltenni.
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése