2013. június 2., vasárnap

FETÁS POGÁCSA

piroskonyha
A pogácsát mindenki szereti. Gyermekkoromban kétfélét csinált, és még ma is csinál anyukám, simát és tepertőset. Manapság már sok mindennel lehet kisérletezni, ami egy kicsit változatossá teszi ezt a megunhatatlan sós nasit.
Én most  feta sajtot vettem és azt morzsoltam bele, isteni lett tőle.
Van többféle pogácsa szaggatóm, de én mostanában mindig a kicsivel készítem. Olyan gusztusosak ezek az apróságok.
Csak azt sajnálom, hogy a fiam most az egyetemen tölti a hétvégét és nem jön haza,  pedig neki is nagyon ízlene.

Akkor lássuk a hozzávalókat:

0,5 kg liszt
25 dkg margarin
2,5 dkg élesztő+ pici tej és cukor
tejföl, nekem most két evőkanálall kellett hozzá
1 teáskanál só

20 dkg feta sajt

A margarint a liszttel, sóval elmorzsoltam - vagyis a gép-  hozzáadtam a felfuttatott élesztőt és a tejfölt.
Kinyújtottam és rámorzsoltam a fetát, és mintha levelestésztát készítenénk úgy összehajtogattam.
piroskonyha

Fél órát kelesztettem.
piroskonyha

Kinyújtottam, a tetejét késsel bevagdostam és kiszaggattam.
Mielőtt a pogácsákat felvert tojással megkentem volna most is kelesztettem 20 percet.
piroskonyha
piroskonyha
piroskonyha

Előmelegítettem a sütőt kb. 200 fokra  -az én gáztűzhelyemen 6-os fokozat-  és 15 perc alatt megsütöttem.

Ebéd előtt kisültek, de nem bírtam neki ellenállni és nem kevés mennyiséget megettem! Finom, de nagyon!!!
piroskonyha
 piroskonyha
A futórózsa is nyílik , talán már kezdődik a nyár:
piroskonyha

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése