2013. április 14., vasárnap

PETREZSELYMES RIZOTTÓ

piroskonyha - petrezselymes rizottó töltött karajjal
Mennyivel finomabb egy rizottó mint egy sima párolt rizs. Változatosan el lehet készíteni, így mindig másféle köretet kapunk.

Hozzávalók:

1 bögre rizs
1 fej vöröshagyma
petrezselyemzöld
olaj
delikát
dupla mennyiségű víz kellene, ha párolt rizst csinálnánk, de  ehhez több kell.

Az olajon megpirítom a vöröshagymát, és átpirítom benne a rizst. Rászórom  a delikátot és kis adagokban hozzáadom a vizet. Főzés közben mindig kavargatom és akkor jó ha nem száraz.
A végén felaprítom a petrezselyemzöldet és hozzáadom, majd a  tálaláskor szintén szórok rá.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése