piroskonyha - túrós zserbó |
Nem teljesen a recept szerint csináltam, mert nem volt itthon csak egy kis tábla tortabevonó ezért kakaót kavartam ki porcukorral, rumaromával és olajjal, ezt tettem a tetejére. A töltelékből kihagytam a vajat, mert én nem szoktam a túróhoz zsiradékot adni ha sütibe teszem. Viszont mazsolát adtam még hozzá.
Hozzávalók a sárga tésztához:
15 dkg liszt
5 dkg porcukor
4 dkg vaj
1/2 k.k. szódabikarbóna
2 e.k. tejföl
Hozzávalók a kakaós tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
8 dkg vaj
1/2 k.k szódabikarbóna
4 e.k. tejföl
2 dkg kakaópor
Hozzávalók a töltelékhez:
75dkg túró
3 e.k. kristálycukor
2 tojás
5 dkg mazsola
1 e.k. citromaroma
Sárgabaracklekvár
Tetejére:
kakaópor, porcukor, olaj, 1e.k. rumaroma,
Először a túrós tölteléket összekeverem és hűtőbe rakom a felhasználásig.
A sárga tészta hozzávalóit összemorzsolom, a tejföllel simára gyúrom. Kinyújtom, tepsibe rakom és megkenem baracklekvárral.
A kakaós tésztát is elkészítem. Kétfelé veszem és az első lapot ráteszem a lekváros tésztára. Erre ráhalmozom a túrót és beborítom a második kakaós lappal.
Villával megszurkáltam a tetejét és kb. 40 percig sütöttem az előmelegített sütőben.
A tepsiben hagytam kihűlni. Végül bevontam a kakaós masszával.
Hűtőbe tettem, de nem sokáig volt benne, mert a férjem már követelte, hogy szeleteljem fel!!! Nem vágtam fel az összeset, mert kíváncsi leszek, hogy holnap szebben lehet-e szelni.
Ajánlom mindenkinek azt a túrós süteményt, készítsétek el és írjátok meg hogyan sikerült.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése