2013. április 13., szombat

MASCARPONÉS PISKÓTA

piroskonyha  -  mascarponés piskóta
Ma nem volt sok időm arra, hogy az ebédhez legyen egy kis süti is. A hűtőben találtam egy doboz mascarponét és volt habtejszínem is. Innen jött az ötlet, hogy ebből a két alapanyagból lesz egy krém és sütök hozzá piskótát. Hát lássuk akkor!

Hozzávalók:

4 tojás
8 dkg kristálycukor
8 dkg liszt
fél csomag sütőpor

Ezekből 2 lap piskótát sütök.
Tepsi mérete:  20x30

25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
1 evőkanál mandula aroma
díszítő gyöngy
piroskonyha  -  mascarponés piskóta


A tojást a cukorral habosra keverem robotgéppel. Amikor már jó sűrű akkor fakanállal lazán belekeverem a sütőporos lisztet.
Előmelegített sütőben kisütöm.

A habtejszínt felverem, amikor már kemény akkor hozzáadom a mascarponét és az aromát.
A piskóta lapok közé a  hab  háromnegyed részét betöltöm, a negyedrészt pedig a tetejére kenem.
Végül rászórom a tetejére az ehető gyöngyöket.
piroskonyha  -  mascarponés piskóta


 Próbáljátok ki, ha egy habos sütire vágytok!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése