piroskonyha - mascarponés piskóta |
Hozzávalók:
4 tojás
8 dkg kristálycukor
8 dkg liszt
fél csomag sütőpor
Ezekből 2 lap piskótát sütök.
Tepsi mérete: 20x30
25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
1 evőkanál mandula aroma
díszítő gyöngy
piroskonyha - mascarponés piskóta |
A tojást a cukorral habosra keverem robotgéppel. Amikor már jó sűrű akkor fakanállal lazán belekeverem a sütőporos lisztet.
Előmelegített sütőben kisütöm.
A habtejszínt felverem, amikor már kemény akkor hozzáadom a mascarponét és az aromát.
A piskóta lapok közé a hab háromnegyed részét betöltöm, a negyedrészt pedig a tetejére kenem.
Végül rászórom a tetejére az ehető gyöngyöket.
piroskonyha - mascarponés piskóta |
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése