piroskonyha - almás krémes |
Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
0,5 dl olaj
fél csomag sütőpor
3 db nagy alma
őrölt fahéj
fél csomag sütőpor
3 db nagy alma
őrölt fahéj
Kristálycukor
6 dl tej
8 dkg vaníliás pudingpor
20 dkg margarín
15 dkg porcukor.
6 dl tej
8 dkg vaníliás pudingpor
20 dkg margarín
15 dkg porcukor.
A meghámozott almát belekarikázom úgy, hogy betakarja teljesen a tepsi alját. Fahéjjal és cukorral megszórom. Erre öntöm rá az 5 tojásból felvert piskóta masszáját, és megsütöm.
Közben elkészítem a pudingot. A margarínt simára keverem a cukorral és a kihűlt pudinghoz keverem.
A kisült és kihűlt piskótát kiborítjuk úgy, hogy az almás oldalára tudjuk rákenni a krémet és ennek a tetejére rászórjuk a csokireszeléket vagy a cukrozatlan kakaóport.
Közben elkészítem a pudingot. A margarínt simára keverem a cukorral és a kihűlt pudinghoz keverem.
A kisült és kihűlt piskótát kiborítjuk úgy, hogy az almás oldalára tudjuk rákenni a krémet és ennek a tetejére rászórjuk a csokireszeléket vagy a cukrozatlan kakaóport.
2020. |
Piroska
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése