2013. április 7., vasárnap

ALMÁS KRÉMES

piroskonyha - almás krémes
Az egyik kolléganőmnek van egy nagyon jó sütis könyve, a HÁZI SÜTEMÉNYEK. Sok receptet kiírtam belőle, ez is onnan való. Nem most készítettem el, hanem még a blogírás elkezdése előtt, tavaly november környékén. Látszik is a fényképen, a tányért meg sem töröltem rendesen.  Egy bajom van ezzel a sütivel, hogy a krém lelapítja a piskótát. Várom az ajánlatokat, hogy piskóta helyett mit süssek.

Hozzávalók:

5 tojás
10 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
0,5 dl olaj
fél csomag sütőpor

3 db nagy alma
őrölt fahéj 
Kristálycukor

6 dl tej
8 dkg vaníliás pudingpor
20 dkg margarín
15 dkg porcukor.

 A meghámozott almát belekarikázom úgy, hogy betakarja teljesen a tepsi alját. Fahéjjal és cukorral megszórom. Erre öntöm rá az 5 tojásból felvert piskóta masszáját, és megsütöm.
Közben elkészítem a pudingot. A margarínt simára keverem a cukorral és a kihűlt pudinghoz keverem.
A kisült és kihűlt piskótát kiborítjuk úgy, hogy az almás oldalára tudjuk rákenni a krémet és ennek a tetejére rászórjuk a csokireszeléket vagy a cukrozatlan kakaóport.



2020.

Piroska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése