piroskonyha |
Szerintem ezt az ételt nincs olyan ember aki nem szereti. Nekem gyermekkorom óta a kedvenceim közé tartozik, sokszor készítette az anyukám, és még mai napig is készíti "hál Istennek"!
A családom minden tagja szereti, ezért most már ideje lesz, hogy gyakrabban főzzem.
Sok helyen olvastam, hogy margarint vagy tojást tesznek hozzá. Mi egyiket sem szoktuk. Burgonyát összegyúrjuk a liszttel, plusz egy kis só és ennyi.
Hozzávalók:
10 db közepes burgonya
kb. 40 dkg liszt
2 lapos teáskanál só
kevés olaj amikor kifőztük a tésztát
kevés olaj amikor kifőztük a tésztát
A tészta összeállításánál nagyon figyelni kell a liszt mennyiségére, ami ugye attól függ, hogy a burgonya mennyire "vizes". Van amikor rengeteg lisztet felvesz gyúrás közben, ezért pontosan meg sem lehet írni a mennyiségét.
Van ahol a tésztát vékonyra kinyújtják, hosszú csíkokat vágnak belőle, amit szintén felvágnak kb. 2 cm-es darabokra. Nálunk nem ez volt a szokás, én mindig azt láttam, hogy anyukám a vékony csíkok vágása után kisodorta a tésztát. Én is ezt a módszert követtem most. A tészta sodrása közben lisztezni kell ismét, mert könnyen összeragadnak.
piroskonyha |
piroskonyha |
Közben a vizet felforraltam, és beletettem a tésztát. Nem sok idő kell a főzésének, amikor feljön a víz tetejére már készen is van.
Kiszedtem, megolajoztam, megsóztam.
piroskonyha |
Pirított szalonnával is nagyon finom, de akkor ne olajozzuk külön, mert túl zsíros lesz.
piroskonyha |
piroskonyha |
piroskonyha |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése