piroskonyha |
Eddig mindig csak sütve fogyasztottuk, és levest is ettem már.
Sütőtöklekvárt azonban nemhogy nem ettem, de nem is láttam. A környezetemben élők biztos csodálkozni fognak, ha megmondom nekik, hogy mit csináltam.
Véletlenül találtam rá itt a receptre, és annyira jónak tűnt, hogy meg kellett csinálnom.
A zöldségespiacon megvásároltam a hozzávalókat.
Gyömbért sem használtam még soha semmihez. De ehhez kellett egy kicsike.
piroskonyha |
Hozzávalók:
0,6 kg tisztított sütőtök
0,6 kg narancsvelő
0,35 kg kristálycukor
1 citrom leve, húsa
diónyi gyömbér
1 cs. dzsemfix
A sütőtököt meghámoztam, kis kockákra vagdostam.
A narancsot megtisztítottam a hártyáitól.
Fél dl vizet öntöttem alá és főztem 15 percig.
Mivel a sütőtök a főzés közben nem esett szét ezért botmixerrel rásegítettem egy kicsit.
Ekkor hozzáadtam a citrom levét,húsát.
A gyömbért meghántottam, elreszeltem.
A kristálycukorba belekevertem a dzsemfixet és ezt is beleöntöttem.
Felforraltam, és már raktam is bele az üvegekbe.
Az üvegeket előtte mosogatógépben elmostam. Még szinte meleg volt az üveg amikor beletöltöttem a lekvárt.
Lezártam az üvegeket, és fejreállítottam 5 percre.
Száraz dunsztba tettem. Igaz, hogy a dzsemfix használata miatt nem fontos, de én azért megcsináltam.
piroskonyha |
Nagyon finom, az íze tényleg hasonlít egy kicsit a sárgabaracklekvárhoz.
Jó étvágyat!
Na még ilyen lekvárt nem ettem, de szívesen megkóstolnám:-) szép színe van!
VálaszTörlésOlyan szép a színe mint a baracklekvárnak. Finom, próbáljátok ki.
Törlés