Gasztromano blogszülinapi játékot indított.
Ismertem már a blogját, de azért szétnéztem ismét és úgy döntöttem, hogy most nem sütit készítek tőle.
Gombócra esett a választásom.
Ő epres gombócot csinált, de én szilvásat készítettem.
Nagyon szeretjük a burgonyás tésztából készült ételeket, ez is nagy kedvenc.
10 db közepes burgonya
Annyi liszt amennyit felvesz a burgonya.
só
szilva
kb. 3ek.porcukor
3 tk.fahéj
20 dkg zsemlemorzsa
kevés olaj
víz
A szilvát megmostam, elvagdostam.
A porcukrot a fahéjjal elkevertem.
A zsemlemorzsát kevés olajban megpirítottam.
Pici vizet öntöttem rá, letakartam és hagytam állni.
Így megpuhul a pirított morzsa.
Amikor a burgonya megfőtt, még melegen lehúztam a héját és burgonyanyomón átnyomtam.
Megvártam amíg kihűl.
A hideg átnyomott burgonyára rászórtam a lisztet és átgyúrtam.
Pontosan nem lehet megmondani, hogy mennyi liszt kell hozzá, mert az burgonyafüggő. Ha vizesebb a burgonya akkor több lisztet felvesz.
Kinyújtottam kb. fél cm vékonyra.
Kocka alakra vagdostam , rátettem egy-egy szilvadarabot és megszórtam a fahéjas porcukorral.
Gombócokat formáltam belőle.
A vizet felforraltam és beletettem a gombócokat.
Amikor feljött a tetejére már lehetett is kiszedni.
Pirított morzsába forgattam és megcukroztam.
Imádja mindenki a családban.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése