piroskonyha |
A lényege a játéknak az volt, hogy sünikének lenni kell a képen.
Úgy gondoltam, hogy nálam ez a sün ehető lesz.
Sós perecet csináltam, aminek a receptjét itt találtam. A tésztájából készítettem sünt is.
Hozzávalók:
0,5 kg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 ek. kristálycukor
0,5 ek. só
1 dl olaj
A cukros tejben az élesztőt felfuttatom.
A többi hozzávalókkal sima tésztát dagasztok. Én géppel csináltam.
Kitettem a tálból és letakartam tiszta konyharuhával. Duplájára kelesztettem.
Henger alakot csináltam belőle és 16 részre vágtam.
A 16. tésztát még kétfelé, ebből lettek a sünikék.
Kisodortam és perecet formáltam belőlük.
piroskonyha |
Megcsináltam a süniket is. Ollóval bevagdostam a tüskéit és fekete szemes borsot tettem a szeme és az orra helyére.
piroskonyha |
Hagytam így is kelni egy keveset és megsütöttem.
A sütés felénél megkentem a következővel:
2 ek. liszt
0,5 ek. só
víz az összeállításhoz
A gáznak semmi fűtőértéke nem volt és olyan sokáig sültek, hogy azt most ide le sem írom.
piroskonyha |
piroskonyha |
piroskonyha |
16 perec lett belőle.
Aki egyszer megsüti az szerintem többet nem fog venni az üzletekből.
Nagyon-nagyon finom!! Ha nekem nem hisztek akkor a sünikének higgyetek, hiszen ők is gyorsan elfogyasztották!
A süniknek is ízlik!! |
Jó étvágyat!
De helyesek!
VálaszTörlésKöszi!
TörlésAranyosak!:-) A perecek meg szépek, formásak, kívánatosak.
VálaszTörlésEgyszer sütöttem sósperecet, de sütés közben nagyon összenőttek, lapos zsemlére hasonlítottak:-) majd legközelebb teszek egy próbát ezzel a recepttel.
Ez nagyon jó recept! Próbáljátok ki, a gyerekek biztos szeretni fogják.
TörlésNagyon helyesek lettek ezek a kis sünikék, a perecek pedig biztos nagyon finomak :D Köszönöm, hogy jöttél játszani!
VálaszTörlésJó kis játék volt! A perec nagyon finom lett, a süni pedig aranyos!
Törlés