2017. november 1., szerda

PISKÓTATEKERCSES SZELET


Tegnap estére elkészült a legújabb sütemény!
Mindig találok olyat amit még nem sütöttem meg. Krisztina olyan szép képeket fotózott a sajátjáról, hogy kedvet kaptam hozzá!

Sütöttem hozzá egy 6 tojásos kakaós piskótát és egy 3 tojásos sima piskótát.
A kakaósat ketté vágtam, a simából piskótatekercs készült baracklekvárral.

6 db tojás
6 ek kristálycukor
5 ek liszt
1 púpozott ek kakaópor
1/2 csomag sütőpor

3 db tojás
3 ek kristálycukor
3 ek liszt
1/4 csomag sütőpor

A piskóta lapokat a töltés előtti napon megsütöttem.

A tojásokat a cukorral habosra kevertem.
A lisztet átszitáltam a sütőporral és kisebb adagokban óvatosan hozzákevertem a masszához.
A gázsütőm 4-es fokozatán megsütöttem.

A pudingos vajas krémhez a vajat az átszitált porcukorral simára kevertem.

A vanília pudingport tejjel sűrűre főztem, ebbe nem kell cukor.
A pudingot folpackkal befedtem, hogy ne bőrösödjön be a teteje és hideg vízfürdőbe raktam.
Ha teljesen kihűlt akkor a pudingot és a vajas krémet géppel összekevertem.

2 csomag pudingpor, most spáros
6 dl tej
1 ek vanília aroma


20 dkg vaj
25 dkg porcukor

1 tábla Tibi étcsoki
3 dkg vaj

Összeraktam a süteményt.

A kettévágott kakaós piskótára rákenem a krém felét.
A piskótatekercset felszeletelem és lapjával a krémre raktam.
A maradék krémet erre rákentem, a másik kakaós piskótával befedtem.
Az étcsokit vízgőz felett megolvasztottam a vajjal és a sütemény tetejére kentem.

Hűtőbe tettem és másnap szeleteltem fel.

Nagyon finom lett ez a sütemény!!

Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!


Jó sütést!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése