2016. augusztus 6., szombat

GYÖNGYHAGYMA-SAVANYÚSÁG


Ebben az évben amit csak tudtam eltettem savanyúságnak.
A gyöngyhagyma is erre a sorsra jutott. Nem sok lett, de elég lesz ez.
 
A gyöngyhagymát lepucoltam a földtől és több vízben megmostam. Így szinte magától  lejött róla héja.
Elkészítettem a felöntőlevet.

Víz, só, cukor, ecet, babérlevél, szemes bors, borkén.

A hideg ecetes vízben feloldottam a sót és a cukrot. Az üvegbe -amit előtte mosogatógépben elmostam-
belepakoltam a hagymát, tettem hozzá babérlevelet és szemes borsot. Erre ráöntöttem a levet és a tetejére szórtam egy késhegynyi borként.
Lezártam az üveget és máris készen voltam.

Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok.

Piroska


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése