Mindig nézem Marcsi műsorait. Most is az ő recepje alapán készült a gurulós fánk.
Bl 55-ös lisztet hasznåltam, a tej 2,8%-os volt, szódavíz nem került bele, de a tej több volt 2 dl-től. A kisült fánkokat fahéjas porcukorba forgattam meg.
"Elkészítése:
- 40 dkg félfogós liszt
- 2 dl zsíros tej
- 2 tojás sárgája
- ½ cs. élesztő
- 1/2 dl szódavíz
- 4 kiskanál cukor
- 4 kiskanál olvasztott vaj
- csipet só
Az élesztőt felfuttatjuk, és a hozzávalókból tésztát dagasztunk. (Nem kell megijedni, mert ez a tészta nem lesz olyan lágy, mint egy szokásos fánk tészta.) 10 percet pihentetjük, majd körülbelül 4 centi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és nem túl forró zsiradékban mindkét oldalát kisütjük. Ha elég sok olajban sütjük, a golyócskák maguktól forognak a zsírban. Amikor már a fánkok minden oldala piros, egy szűrőkanállal szedjük ki, és azonnal forgassuk bele a porcukros darált dióba, vagy a fahéjas porcukorba."
Piroska
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése