2013. szeptember 4., szerda

TÖKI POMPOS A BLOGKÓSTOLÓ 11-RE.

piroskonyha
Újra itt a Blogkóstoló!
Szeretem ezt a játékot. Megismerünk, vagy jobban megismerünk egy-egy blogot a sok közül.
Nekem most a "jobban megismerünk" illik rá a játékra.

Daniela blogját kaptam, ahol már jártam, sőt, a rendszeres látogatójává is váltam.
Most jobban átnéztem a bejegyzéseket. Találtam is nem egy olyan receptet amely megnyerte a tetszésem. Ezek közé tartozik ez is.
A neve számomra ismeretlen volt. A recept alapján nekem a "kompéros" jutott róla eszembe. Kelt tészta, rajta feltét. Ugyan nem túró, de ezt is csak ajánlani tudom mindenkinek.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy már másodszor csináltam meg.
Először még a  közelébe sem jutottam a fényképezőgéppel, csak ettük és ettük. Nagyon finom!

piroskonyha


Tészta:

30 dkg liszt
2 közepes burgonya
2,5 dkg élesztő+pici tej
0,7 dl víz
1 tk. kristálycukor
1 tk. só

A burgonyát megfőztem, összenyomkodtam és megvártam amíg kihűl.
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom.
A többi hozzávalókkal bedagasztom a tésztát.
Kitettem a gyúrótáblára, letakartam konyharuhával és duplájára kelesztettem.

Közben előkészítettem a feltéteket:

2 közepes lilahagymát megpucoltam, felvagdostam
3 dl tejfölbe belereszeltem 3 cikk fokhagymát
maradék felvágottakat apró darabokra vágtam
15 dkg sajtot lereszeltem

A tésztát kinyújtottam, tepsibe -23x35cm- tettem, villával megszurkáltam.
A gázsütő 6-os fokozatán előmelegítettem a sütőt, és  elősütöttem a tésztát 5-7 percig.
Kivettem a sütőből és a meleg tésztára rákentem a tejfölt. Erre rátettem a szalámikat - vagy császárszalonnát, virslit, kolbászt, szalámit....-  , lilahagymát. A tetejét megszórtam a reszelt sajttal és visszatettem a sütőbe. 
30 perc alatt megsütöttem. 

piroskonyha
piroskonyha


Daniela azt írta, hogy ették, mint gólya a nokedlit. Hát mifelénk ezt úgy mondják, hogy "..mint kacsa a nokedlit".
Én is ezt mondhatom, hogy ettük mint kacsa a nokedlit. 
A tésztája még másnap is puha volt, feltétként pedig mindenki azt tesz rá amit szeret, vagy ami éppen van otthon.

Jó étvágyat!



4 megjegyzés:

  1. Jó választás, finom lehetett a kelt tészta a gazdag feltéttel! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egymásután háromszor csináltam. Nagyon tetszett mindenkinek. Kétszer magunknak, harmadszorra pedig azért készítettem el, mert hazajött a fiam! Neki is ízlett!

      Törlés
  2. Nekem is tetszik ez a krumplis tészta. Nagyszerű vacsorára egy csupor teával:-) jól választottál!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan a burgonyától, de tényleg olyan jó a tésztája. Nagyon bejött nálunk mindenkinek.

      Törlés