2013. október 20., vasárnap

CSÁSZÁRSZELET CSIRKEMELLBŐL

piroskonyha

Valami olyan húsos ételt szerettem volna ma ebédre ami különleges és még nem csináltam.
Ekkor eszembe jutott, hogy  Hankka blogján még a nyáron találtam egy receptet ami nagyon megtetszett és akkor el is mentettem.  Annyit változtattam rajta, hogy én nem sertéshúsból hanem csirkemellből készítettem, mert István azt jobban szereti. De ha a férjemmel kettecskén leszünk itthon akkor megfogom csinálni az eredeti recept szerint.

Hozzávalók:

5 szelet csirkemellfilé
kb. 2-3 dkg liszt
fél dl olaj
só, őrölt bors, pici víz,
1 nagy cikk fokhagyma
10 dkg spagetti
2dkg vaj
1 dl tejföl
1 tojás
5 dkg reszelt sajt

A csirkemellfiléből 5 nagy szeletet vágtam, sóztam, borsoztam.
Lisztbe forgattam és olajban megsütöttem mindkét oldalát.
Egy tepsibe egymás mellé raktam.
A fokhagymát megpucoltam és belereszeltem az olajba. Megpirítottam és a húsra öntöttem az olajjal együtt.
Pici vizet is öntöttem rá.
A spagettit összetördeltem, kifőztem.
A tojást felvertem és hozzákevertem a tejfölt. Ezt is sóztam és borsoztam.
A kifőtt tésztát ebbe belekevertem és a húsokra halmoztam. 
A tetejét mindegyiknek megsajtoztam.
Előmelegített sütőbe tettem és megpirítottam a tetején a sajtot. Addigra a hús is megpuhult.

piroskonyha
Savanyúsággal tálaltam.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Én pedig legközelebb csirkemellel fogom elkészíteni a Te ötleted alapján, így is nagyon finom lehet! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A férjem lehet, hogy sertéshússal jobban szerette volna, de a fiam kedvében jártam, hiszen ő nincs mindig itthon! Finom volt, köszi még egyszer!

      Törlés