piroskonyha |
Imádom ezt a gyümölcsöt, az íze valami csodás!
Olyan szépen sorakoznak az ágakon, hogy nem bírtam magammal és le kellett fényképeznem.
A férjem szerint nekem a fényképezőgép már olyan mint másnak a telefon, hiszen mindig velem van!
A cicám, Hamvas, természetesen rögtön jött velem és együtt szedtük a szedret!!
Markánál láttam egy szedres tortát, és annak hatására készült ez a fincsi desszert, ha nem is teljesen úgy ahogy ő készítette.
23cm-es tortaforma
Sütöttem 2 tojásból piskótát, így.
Amíg kihűlt addig elkészítettem a krémet, ami nagyon egyszerű.
3 dl tejfölben elkevertem 2 evőkanál kristálycukrot. Hozzáadtam 4 dl habtejszínt és kemény habbá vertem, amely még egy percig sem tartott.
Közben 1dkg étkezési zselatint - mert habfix nem volt - a hátoldalán leírtak szerint elkészítettem. Kis adagokban hozzáadtam a habhoz, közben természetesen tovább kevertem a robotgéppel.
A szedret megmostam, kettévágtam és kézzel hozzákevertem a habhoz. 8 egész db-ot kivettem, amely majd a tetejére fog kerülni.
Közben kihűlt a piskóta a tortaformával együtt, kicsit rásegítettem, betettem a hűtőbe.
A habot beletettem a formába, eligazítottam és kidíszítettem a kettévágott szederrel.
Visszatettem a hűtőbe, és legalább két órát ott is hagyjuk, hogy kellően megkeményedjen a hab.
Természetesen mi nem vártuk meg, mert az ebéd után kellett valami sürgősen!!!
piroskonyha |
piroskonyha |
piroskonyha |
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése