Szederdzsem |
Sárgabarackdzsem |
őszibarackdzsem |
A gyümölcsöket ledaráltam, a szedret turmixoltam és szűrőn átpasziroztam, hogy a magjai ne kerüljönek bele a dzsembe.
Ízlés szerint adtam hozzá Dia-Wellness édesítőt amit előtte összekevertem a Dr. Oetker 3:1 sűrítővel.
Felforraltam és 3 perc után készen is volt. Ezalatt a pár perc alatt természetesen állandóan kavargattam, hogy le ne égjen.
Az előkészített üvegekbe töltöttem, rácsavartam a fémtetöt, fejre állítottam pár percre és most már tényleg kész lett!!!
Az üvegek előkészítése nálam annyi, hogy mosogatógépben akkorra elmosom amikorra kész a dzsem. Tehát még szinte forró az üveg!!
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése