piroskonyha |
A kertben most kezdett el nőni a cukkini és a tök. Ami eddig volt az anyuéktól hoztam, ők korábban elvetették a magot mint mi. Húsos tölteléket tettem bele, mert azért nem vagyunk vegák és még így is necces, hogy a fiúk mit szólnak majd hozzá. Most készítem először, tehát majd meglátjuk mi lesz a sorsa. Egy cukkini és egy tök, tehát négy adag lesz belőle. Ezt jól kiszámoltam!!!! 1 gyenge cukkini 1 gyenge tök Megmostam, kettévágtam, a belsejét kanállal kivájtam. Zöldséghámozóval a héját levágtam. Sok helyen azt olvastam, hogy nem szükséges, de azért én megpucoltam. Annyira gyenge volt, hogy nem főztem elő, de nem is kellett. 40 dkg sertéscomb 1 dl rizs 1 fej vöröshagyma 2 cikk fokhagyma fűszerpaprika őrölt bors só majoranna olaj tejföl 5 dkg reszelt sajt A vöröshagymát apró kockára vágtam és az olajban megpirítottam. Rátettem a darált húst, megsóztam, fehéredésig sütöttem. Közben megmostam a rizst, hozzáöntöttem a húshoz, öntöttem rá 2 dl vizet és együtt készült tovább. Amikor már majdnem készen volt akkor belereszeltem a fokhagymát és hozzáadtam a többi fűszert. Megtöltöttem vele a cukkiniket, megtejfölöztem és sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem. Lefedtem egy másik tepsivel és fél órát sütöttem a gázsütőm 6-os fokozatán. Ezután levettem a tepsit róla és még 15 percig pirítottam. Ennyi idő bőven elég volt, a cukkini puha lett. Elfogyott. Nem mondom, hogy a kedvencük lett, de elfogyott. Nekem is az ízlett jobban amelyik a vékonyabb cukkiniben volt töltve. Sajnos nem vagyunk nagy zöldség evők és ez most látszott is. Jó étvágyat! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése