piroskonyha |
De sebaj!
Az utóbbi években mindig vettem neki készen, de az idén már úgy döntöttem, hogy nekilátok a tortakészítésnek.
piroskonyha |
Először tanulmányoztam a magas piskótalap sütésének technikáját, mert ugye eddig inkább sütöttem két lapot. Most azonban szépen ketté vágtam és jó lett!
Aztán a párizsi krém készítésének néztem utána.
Így aztán elkészült a születésnapi torta.
23cm-es tortaformában sütöttem.
6 tojás
12 dkg kristálycukor
2 dkg kakaópor
10 dkg liszt
Ezekből a hozzávalókból piskótalapot készítettem, aminek a leírása itt található.
Párizsi krémmel töltöttem meg és azzal is vontam be, elkészítése itt olvasható.
2,8 dl habtejszín
32 dkg kristálycukor
16 dkg kakaópor
25-30 dkg margarin vagy vaj
A kakaós piskótát kettévágtam. Az alsó lapot megkentem a párizsi krémmel. Rátettem a másik lapot, kicsit megnyomkodtam, hogy a krém mindenhová kerüljön.
A maradék krémmel bekentem a tetejét és az oldalát.
A díszítéséhez nem volt fehér krém -igaz készíthettem volna-, ezért ehető gyöngyökkel díszítettem.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése