piroskonyha |
Ez a görögdinnye héjának fehér húsából készül. Még ezt is fel lehet használni, csak tudni kell, hogy hogyan.
Első lépés, hogy meg kell enni a görögdinnyét.
80 dkg nyers fehér dinnyehéj
fél dl 20%-os ecet
40 dkg kristálycukor
negyed csomag dzsemfix szuper
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom leve
piroskonyha |
A héját azonban ne dobjuk ki, hanem a fehér húsát vágjuk le és kockázzuk fel 1x1 cm-re.
Másfélszeres mennyiségű vízben feltettem és 2 órát főztem az ecettel.
Hideg vízzel lehűtöttem és kézzel kinyomkodtam.
Ekkor lemértem, nekem 40 dkg lett. Ugyanennyi cukrot feltettem 2dl vízzel és szirupot főztem belőle. Beletettem a dinnyihéjat, a citrom levét, a vaníliás cukrot és még fél órát szintén főztem.
Végül beleszórtam negyed csomag dzsemfix szupert, pár percig még főztem és üvegbe töltöttem.
7-8 dl - két üveg- lett belőle.
piroskonyha |
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése