Itt az eperszezon kezdete. Nálunk a kertben még csak virágzik, de a piacon természetesen lehet vásárolni magyar epret.
Ehhez hasonló tortát tavaly más sütöttem.
Most csokit is használtam, hiszen az jól megy az eperhez.
Tortaforma átmérője: 22cm.
4 tojás
8 dkg kristálycukor
8 dkg liszt
1 kk. sütőpor
1 cs. -4dkg- eper ízű pudingpor
4 dl tej
2 dl tejszín
2 ek. kristálycukor
1 tábla -9dkg- Boci étcsokoláké
5 dkg vaj
20 dkg eper, több is lehet!!
A tojásokból és a cukorból habot vertem.
Az átszitált lisztet és sütőport óvatosan hozzákevertem a habhoz.
A gázsütőt előmelegítettem 4-es 5-ös fokozaton.
A tepsit kibéleltem szilikonos sütőpapírral és ebbe beleöntöttem a masszát.
40 perc alatt megsütöttem.
A pudingport egy kevés tejben simára kevertem. A többi tejet is hozzáadtam és sűrű pudingot főztem belőle.
Az edény tetejére folpackot tettem, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
Hagytam kihűlni.
Közben a tejszínből kemény habot készítettem amibe beletettem a cukrot és a keményítőt is.
A keményítőt a tasak hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítettem és úgy tettem a tejszínhabba és tovább vertem még vele a habot.
Amikor a puding kihűlt hozzákevertem a tejszínhabot.
A kihűlt piskótatésztát visszahelyeztem a tortaformába.
Az epreket ketté vágtam és a tortaforma belső karimájához helyeztem.
Rákentem a krém több mint 3/4 részét.
A csokit gőz felett felolvasztottam 5 dkg vajjal.
Ráöntöttem a tortára.
Eperrel és a megmaradt krémmel -habzsákkal- díszítettem.
A tortát hűtőbe raktam, hogy a csoki megdermedjen rajta.
Facebook oldalamhoz ITT csatlakozhatsz!
Jó sütögetést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése