2014. július 13., vasárnap

RIBIZLIS HABOS SZELET


A süteményt is Andi oldaláról néztem ki.
Még mindig van egy kis ribizlink, ezért választottam ezt a krémes, gyümölcsös, linzertésztás sütit.

15 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
5 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja

4 dl tej
2 tojás sárgája
3 ek. liszt
3 csapott ek. kristálycukor

3 tojás fehérje
12 dkg porcukor
1/2 citrom leve
1 csapott ek. étkezési keményítő

A lisztben a vajat elmorzsolom és a többi hozzávalókkal együtt linzertésztát gyúrok.
24 cm-es átmérőjű tortaformába belenyomkodtam és elősütöttem.

A tojássárgáját a liszttel a cukorral és a tejjel simára kevertem.
Sűrűre krémet főztem belőle.

A tojásfehérjét elkezdtem felverni, közben hozzáadtam a porcukrot és a keményítőt. Kemény habot  készítettem belőle.

Az elősütött tésztára rákentem a sárga krémet.
A ribizlit rászórtam és egy nektarint is rákockáztam.

A tojásfehérjéből készült habot ráraktam a gyümölcs tetejére és visszatettem a sütőbe.
Amikor már barnult a teteje akkor kivettem és hagytam kihűlni, majd betettem a hűtőbe.






Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett, a nektarin biztos dobott rajta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Andrea! Volt is eszembe, hogy máskor nem teszek a ribizlihez semmit. A ribizli nagyon isteni volt benne és nem is kell mellé más!!! Nagyon finom volt, köszi a receptet.

      Törlés