A zöldborsóból ilyenkor nagyon finomat lehet főzni. Pedig már a fagyasztóból vettem elő, de azért még mindig nagyon jó íze van.
Leszedtük, kifejtettük és akkor beraktuk a fagyasztóba. Most pedig leves lett belőle.
1 kg kifejtett borsó
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
só, fűszerpaprika, őrölt bors, delikát ízlés szerint
petrezselyemzöld
3 ek. olaj
Az olajat felmelegítettem és beletettem a megpucolt, sózott és felkarikázott zöldségeket.
Amikor már a répától színt kap az olaj akkor hozzáadtam a zöldborsót és az egész vöröshagymát, majd felöntöttem vízzel.
Amikor már puhák a zöldségek akkor fűszerezem.
Főztem bele tésztát.
Nem mindig szoktam, de most szárazon - vagyis nem tettem alá olajat- megpirítottam a kockatésztát és belefőztem a a levesbe.
Anyósom tésztával ellát..... |
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése