Tegnap a nagy melegben kenyeret és kalácsot is sütöttem.
Limaránál találtam a receptet.
Természetesen azért változtattam rajta. A tésztájába tettem cukrot és a töltelék is csak hasonló.
Leegyszerűsítettem, mert én csak pudingot főztem és mazsolát tettem bele.
38 dkg liszt
1,25 dl tej
1,25 dl víz
1,25 dkg élesztő
1 tojás sárgája
2,5 dkg olvasztott vaj
1 csipet só
2 lapos ek. cukor
7,5 dkg vaj a reszeléshez
1 cs. vanília pudingpor
5 dl tej
2 lapos ek. kristálycukor
1 lapos ek. étkezési keményítő
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatom és a többi hozzávalókkal összeállítom a tésztát.
Hagytam kelni fél órát.
Amíg kelt elkészítettem a pudingot.
A pudingport egy kevés tejjel és a cukorral simára kevertem. Hozzáöntöttem a többi tejet és sűrűre főztem.
Hozzáadtam a mazsolát, így nem kellett külön beáztatni.
Téglalap alakúra kinyújtottam, ráreszelt a vajat és mint a hájastésztát összehajtogattam.
Ismét pihentettem 20-30 percet.
Kinyújtottam ismét téglalap alakúra.
A tészta felére rákentem a mazsolás vaníliapudingot.
A tészta másik felét ráhajtottam, csíkokat vágtam belőle.
A csíkokat megcsavartam és briós formára próbáltam csavarni.
Kelesztettem így is fél órát.
A megmaradt tojásfehérjével -mivel a tésztába csak a sárgája került bele- lekentem és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem 4-es 5-ös fokozaton.
Nekünk ez a mennyiség bőven elég volt, hiszen a fél adagból is lett 15 db.
Jó étvágyat!
1,25 tej, 1,25 víz, ez dl?
VálaszTörlésIgazad van, már javítom is. Igen az dl lenne.
Törlés