Életem első málna szörpje.
Anyukám régen csinált, de mostanában nálunk nem volt házi szörp.
Nyugodtam fogjon bele bárki, mert nem nehéz elkészíteni.
2 kg málnát megmostam.
Ezt a műveletet gyorsan csináljuk, mert nem tesz jót a málnának ha sokáig áll a vízben.
Alaposan összenyomkodtam, majd öntöttem hozzá kg-onként 6 dl vízet.
A munkahelyemen azt mondták, hogy 1 litert tegyek kg-onként, de szerintem még ez a 6 dl is sok lett.
Hozzákevertem kg-onként 80 dkg kristálycukrot.
Szerintem ez is sok.
Gyakran kevergettem.
Másnapra elolvadt benne a cukor így már hozzá lehetett fogni a csepegtetéshez.
Estére lecsepegett.
Szörptartósítót /Szilas/ tettem bele.
1 dl vízbe beleöntöttem a tartósítót, felmelegítettem, nem forraltam és belekevertem a szörpbe.
Tiszta üvegekbe töltöttem.
Nincs olyan intenzív íze mint a "Piroska" szörpnek.
De remélem ilyennek kell lennie!!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése