Sokkal-sokkal hamarább meg kellett volna sütnöm, mert nagyon finom.
Aki ezt olvassa ne halogassa az elkészítését, lásson neki!Megéri!
50 dkg liszt
15 dkg zsír
3 dkg élesztő
3 dl langyos tej
1 lapos ek. kristálycukor
1 lapos tk. só
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttattam.
A liszthez hozzáadtam a többi hozzávalót, elmorzsoltam a zsírt benne és belekerült az élesztő is.
Nagyon jó állagú tésztát kapunk.
Kitettem a szilikon lapra, letakartam és duplájára kelesztettem.
Amíg kelt a tészta elkészítettem a tölteléket.
15 dkg sonka, nekem most csirkemellsonka
2 nagy ek. tejföl
10 dkg reszelt trappista sajt
1 cikk fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
só, őrölt bors
A sonkát apró kockára vágtam.
A sajtot lereszeltem.
A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágtam.
Minden alapanyagot összekevertem, így egy sűrű masszát kaptam.
Amikor megkelt a tészta kinyújtottam, pizzavágóval egyenlő nagyságú négyzetekre vágtam, megtöltöttem a masszával és a két sarkát összecsíptem.
6 x 4 db négyzetet vágtam.
Ismét vártam, hogy keljen a tészta, majd megkentem tojással.
180 fokra előmelegített gázsütőben 15 perc alatt megsütöttem.
A tésztája nagyon jó állagú volt, könnyen lehetett nyújtani, nem ugrott vissza.
Ez a zsírnak köszönhető-e? Talán.
Amikor kisült akkor egy puha tésztájú papucskát kaptunk. A töltelék is jó ízű.
Biztos, hogy nem most készült utoljára!
Jó étvágyat!
Jaj, ez nagy kedvencem! + a családomnak is. Nálam ez a recept a többször elkészítendők közé került. Mostanában egyébként is a régi finomságokat sütögetem a családnak...
VálaszTörlésSzép kis papucskákat készítettél Piroska, és nagyon örülök, hogy ízlik Nektek is.
Szép hétvégét!
Gabi ez annyira finom! Amikor kisült rögtön megettem hármat. Nem hiába szeretek nézelődni nálad!
Törlés