A mai húsos ételt Andinál találtam, ott azonban karajból volt elkészítve. Én inkább tarjából szoktam az ilyen húsokat sütni, mert azt jobban szeretjük.
Változtattam is a recepten a mi ízlésünk szerint.
6 szelet sertéstarja csont nélkül
só, őrölt bors
2 nagy fej vöröshagyma
1 kk. őrölt piros erőspaprika
olaj, kb. 3-4 ek.
3 - 4 dl főzőtejszín
1 lapos ek. étkezési keményítő
petrezselyemzöld
makaróni tészta
A tarja szeleteket sóztam, borsoztam.
Az olajban mindkét oldalát átsütöttem és egy tepsibe egymás mellé raktam. Az erős paprikát rászórtam.
A visszamaradt olajban megpirítottam a felkarikázott vöröshagymát és rápakoltam a hússzeletekre.
A tejszínben simára kevertem az étkezési keményítőt és ráöntöttem a tepsiben lévő húsra.
Alufóliával befedtem és a sütőben kb. másfél órát sütöttem.
A tésztát rövidre tördeltem, kifőztem.
Tálaláskor a húst megszórtam felaprított friss petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése