A süteményt is Andi oldaláról néztem ki.
Még mindig van egy kis ribizlink, ezért választottam ezt a krémes, gyümölcsös, linzertésztás sütit.
15 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
5 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja
4 dl tej
2 tojás sárgája
3 ek. liszt
3 csapott ek. kristálycukor
3 tojás fehérje
12 dkg porcukor
1/2 citrom leve
1 csapott ek. étkezési keményítő
A lisztben a vajat elmorzsolom és a többi hozzávalókkal együtt linzertésztát gyúrok.
24 cm-es átmérőjű tortaformába belenyomkodtam és elősütöttem.
A tojássárgáját a liszttel a cukorral és a tejjel simára kevertem.
Sűrűre krémet főztem belőle.
A tojásfehérjét elkezdtem felverni, közben hozzáadtam a porcukrot és a keményítőt. Kemény habot készítettem belőle.
Az elősütött tésztára rákentem a sárga krémet.
A ribizlit rászórtam és egy nektarint is rákockáztam.
A tojásfehérjéből készült habot ráraktam a gyümölcs tetejére és visszatettem a sütőbe.
Amikor már barnult a teteje akkor kivettem és hagytam kihűlni, majd betettem a hűtőbe.
Nagyon guszta lett, a nektarin biztos dobott rajta :)
VálaszTörlésKedves Andrea! Volt is eszembe, hogy máskor nem teszek a ribizlihez semmit. A ribizli nagyon isteni volt benne és nem is kell mellé más!!! Nagyon finom volt, köszi a receptet.
Törlés