Már régen elmentettem ezt a sütemény receptet. Ma ismét megcsináltam, de még csak most írom be a blogba. Harmadszorra készítettem el de most sikerült a legjobban.
Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy én nem szórtam meg zsemlemorzsával a tésztát mielőtt az alma rákerült. Ha szép, friss almát használunk akkor ajánlatos a morzsa, de az én almám most fonnyadt volt szegénykém!!
Nagyon ajánlom mindenkinek aki szereti az almás sütiket.
Ma megpróbáltam mákkal is, és aki szereti a mákosat annak csak azt tudom mondani, hogy süsse meg!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tojás
10 dkg margarín
4 ek. kristálycukor
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
csipet só
4 db alma
2 csapott ek. kristálycukor
fahéj ízlés szerint
1 tojás a tészta lekenéséhez sütés előtt
Porcukor a kisült süti megszórásához.
Az élesztőt a langyos tejben felfuttattam.
A többi hozzávalókkal sima tésztát gyúrtam és duplájára kelesztettem.
Kinyújtottam téglalap alakúra. Ezt gondolatban ketté választottam.
Az almát lereszeltem és összekevertem a cukorral és a fahéjjal. Ezt az almát a tészta egyik részére rápakoltam.
A tészta üres részét ráhajtottam az almás tésztára. Megnyomkodtam egy kicsit.
Késsel 1-2 cm-es csíkokat vágtam belőle.
Ismét kelesztettem majd tojással lekentem a tetejét. Előmelegített gázsütőben, 5-ös fokozaton 15 perc alatt megsütöttem.
Amikor már kezdett hűlni akkor megszórtam porcukorral.
Almás csavart |
Mákos és almás |
Mákos csavart |
Mákos csavart porcukrozva |
21 db csavart rudacska lett belőle. Istvánnak becsomagoltam több mint a félét, a többi pedig gyorsan elfogyott.
Jó étvágyat!
oh, ezt elmentem és én is ki fogom próbálni, nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésPróbáld ki, nagyon finom és könnyen elkészíthető.
TörlésKedves Piroska, nagyon szeretnem kiprobalni receptedet, de ehhez kellene hogy electromos sutoben hany Celsius fokon, hany percig sussem. Segitsegedet elore is koszonom.
VálaszTörlés