2014. április 20., vasárnap

EPRES JOGHURTTORTA

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek aki ellátogatott a blogomra!

Ezt a tortát már nagyon-nagyon régen kinéztem Citromhabnál.
Láttam, hogy már többen is megsütötték. A húsvét most jó alkalom lett, hogy én is belefogjak ebbe a nagyon szép tortába.
Azért is esett erre a választásom, mert anyukám kókuszkockát és rácsos dióst sütött. Ezért én valami habosat akartam készíteni.

Nem pontosan úgy készítettem mint ahogy le volt írva.
Én sütöttem egy vastag piskótát és kettévágtam, tehát nekem a tetején is van piskóta.

Hozzávalók:

6 tojás
12 dkg kristálycukor
12 dkg liszt

3,5 dl tejszín
1 cs. Dr. Oetker expressz zselatin fix
3 db epres joghurt

1,5 dl tejszín
1/3 cs. Dr. Oetker expressz zselatin fix

30 dkg eper

A tojásokat kettéválasztom.
A cukrot is megfelezem és külön habosra keverem a sárgáját és a fehérjét is.
Nem készítek a fehérjéből sem nagyon kemény habot.
A sárga masszához hozzáadom a habot.
Előmelegített gázsütőben 40 percig sütöm 3-4 fokozaton.

A tejszínből elkezdtem habot verni, közben hozzáadtam a zselatint és még tovább habosítottam.
Amikor elérte a megfelelő keménységet akkor hozzáadtam a joghurtokat.

Amikor kihűlt a piskótalap akkor kettévágtam.
Az egyiket visszatettem a tortaformába.
Az epreket kettévágtam és körberaktam vele a tortaforma szélét.

Eperrel körberaktam a tortaformát.
A joghurtos hab 3/4 részét beletettem.
Ráhelyeztem a másik piskótalapot.
A megmaradt habot erre rásimítottam és beraktam a hűtőbe.

Díszítés nélkül.
Másnap díszítettem ki.
De  3-4 óra hűtés után már jó.

A díszítéshez a tejszínt elkezdtem habosítani, közben beleszórtam a zselatint és a megfelelő keménységű habot vertem belőle.
Habzsákba raktam és kidíszítettem vele a tortát.

Az epret felcsíkoztam és azt is rátettem a hab tetejére.







Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok még egyszer mindenkinek!!

1 megjegyzés: