2013. március 30., szombat

KOCSONYA

Húsvét és Karácsony nem múlhat el kocsonya nélkül.
Legalább 10-12 tányérral szoktam készíteni, így  a szüleimnek is tudok belőle adni.
A férjem nagyon szereti, én szintén, de a fiam nem szokott belőle enni.
Hozzávalók:

2 db sertésköröm
sertésbőr-sok
1 kg sertéstarja
2 teáskanál só
15-20 szem bors
2teáskanál delikát
füszerpaprika
3 nagy fej fokhagyma
 zselatin
De ahányszor főzök kocsonyát annyiszor 
változik az összetevők aránya.
Van amikor több a köröm és kevesebb a hús, ezt mindenki döntse el saját maga, hogy hogyan szereti.
A zselatin mennyisége is változó. Amikor több a bőrös hozzávaló akkor csak fél csomaggal adok hozzá.

A megtisztított sertéshúsokat hideg vízben felteszem, beleteszem a sót.
Amikor forrni kezd folyamatosan leszedem róla a habot. Figyeljünk arra, hogy nehogy nagyon forrjon, csak lassan mint a húslevesnél.
Amikor már nincs rajta hab akkor beleteszem a borsot, fokhagymát, majd később a delikátot és a fűszerpaprikát.
Én 4-5 órát szoktam főzni.
A végén a zselatint is hozzáadom, mert sok lével szeretjük és attól félek, hogy nem alszik meg rendesen ha nem teszem bele.
Amikor elkészült várok 10-20 percet és már ki is rakom a jénaikba.

Facebook oldalamhoz  ITT csatlakozhattok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése